Materialenoverzicht Week van de Liefde

Hier bieden we u een overzicht van brochures, gadgets en andere materialen geschikt voor de Week van de Liefde (10 februari t/m 14 februari 2020).

Overzichtskaarten met lesmaterialen 

De overzichtskaarten bieden een overzicht van erkende lesmaterialen per onderwijssoort en per leerjaar in een doorlopende leerlijn. 

Informatiebrief voor ouders 

Flyer Week van de Liefde 

Logo's 

Voorbeelden andere scholen

Aandacht voor seksuele diversiteit op middelbare scholen in Zeeland: ​

De rol van de jeugdverpleegkundige (GGD Zeeland): 

 

 

Andere activiteiten en materialen

  • Met de checklist Hoe doe jij het? geven wij suggesties om op een leuke, leerzame en respectvolle manier seksuele vorming te geven. 
  • 10 Gouden regels om een veilige sfeer te creëren in de klas. 
  • De leerlijn seksuele vorming: hierin zijn de wettelijk verplichte kerndoelen vertaald naar lesdoelen in het (voortgezet) speciaal onderwijs. De leerlijn kunt u gebruiken om binnen het team afspraken te maken over de invulling van seksuele vorming. 

Voortgezet Onderwijs

Voortgezet Speciaal Onderwijs 

Mbo

Trainingen

Wilt u liever ondersteuning door een training te volgen? Ook daarvoor hebben we de verschillende vormen op een rijtje gezet.

Materialen en activiteiten voor jongeren

  • Sense.info: een website voor jongeren voor al hun vragen over seks. 
  • Beter in bed app: Deze app ondersteunt jongeren op het gebied van seksuele gezondheid en is voor iedereen geschikt: met of zonder seksuele ervaring, met of zonder partner.
  • Anticonceptievoorjou.nl: keuzehulp bij anticonceptie. 
  • Just4boys/Just4girls: Een brochure voor zowel jongens als meisjes in de puberteit. 
  • Canyoufixit.nl: een online tool gericht op seksueel (ongepast) gedrag tussen jongeren. De filmpjes laten zien wat leerlingen kunnen doen op het moment dat je seksueel ongepast gedrag ziet en wanneer je kunt ingrijpen. 
  • Start een GSA (Gender and Sexuality Alliance) bij jou op school: Dit is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn. Een GSA is een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, sekses, gender identiteiten en gender expressies.
Meld u aan voor de Week van de Liefde
Scroll
naar beneden