Leren van elkaar: bezoek vanuit Zuid-Korea

In juli kregen Rutgers en Soa Aids Nederland bezoek van vier professionals uit Zuid-Korea die zich bezighouden met seksuele vorming. Het doel was om van elkaar te leren. Verrassend genoeg waren er, naast enkele verschillen, ook veel overeenkomsten in de aanpak rondom seksuele vorming.

Activiteiten in Zuid-Korea

In Zuid-Korea houdt het Aha Sexuality Education & Counseling Center for Youth zich bezig met het aanbieden van programma’s en trainingen op scholen. Net als in Nederland proberen zij op een brede, positieve manier aandacht te besteden aan het thema seksualiteit.  

Hun missie beschrijven ze als volgt:

To create an equal and peaceful sexual culture in which everyone is respected, by empowering teens through gender sensitive education, counseling and cultural experiences.

Zij hebben hiervoor verschillende activiteiten die op scholen georganiseerd kunnen worden.

De activiteiten zijn te vinden in deze flyer.  

Wanneer starten met seksuele vorming op school?

In Zuid-Korea is het doel om kinderen op scholen vanaf groep 7 voor te lichten over relaties en seksualiteit. In de praktijk gebeurt dit nog niet altijd. De professionals waren erg verrast dat wij in Nederland kinderen soms vanaf groep 1 al seksuele vorming geven. Inzicht in de onderwerpen en de soort lessen verhelderden een hoop van de vragen. 

Het was een leuke, inspirerende en leerzame dag! 

Reacties

Scroll
naar beneden