Datum: 13 november 2019 | Tijd: 08:00 | Locatie: Social Impact Factory Utrecht – Vredenburg 40, 3511BD Utrecht | Prijs: Gratis

Seksuele vorming: Futureproof!

Op woensdag 13 november organiseren Rutgers en Soa Aids Nederland het symposium ‘Seksuele vorming Futureproof’ gevolgd door een werksessie over het Nationaal Actieplan, in Utrecht. Hoe sluit seksuele vorming aan op de uitdagingen waar jongeren voor staan in relaties en seksualiteit? Wat kan seksuele vorming kinderen en jongeren bieden in deze tijd van sociale media, veranderende gendernormen en botsende moraal? En hoe kan seksuele vorming inclusief zijn: relevant en aansluitend op de leefwereld van bijvoorbeeld religieuze jongeren? Kom ook naar het Symposium.

Het programma

Rutgers’ onderzoeker Marianne Cense presenteert in de ochtendsessie op basis van haar proefschrift hoe seksuele vorming jongeren kan voorbereiden op de complexiteit van het navigeren van sociale normen. Chamid Sulchan en Bente van Gameren vertellen over hun onderzoeken, hoe seksuele vorming beter aan kan sluiten bij jongeren (en ouders) met christelijke en islamitische achtergrond. En natuurlijk komen jongeren zelf ook aan het woord. Na de lunch kraken GGD’en de hersenen over wat dit betekent voor de richting van seksuele vorming, in relatie tot het Nationaal Actieplan Soa, hiv en seksuele gezondheid. Ook inventariseren we knelpunten en bespreken mogelijke oplossingen rondom het plan ‘collectieve preventie onbedoelde zwangerschap’ en de Stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit die vanaf dit najaar gaan lopen.

Seksuele vorming Futureproof
TijdschemaProgramma onderdeel
10:00 – 12:30Symposium Seksuele vorming Futureproof
12:30 – 13:30Lunch
13:30 – 16:00Werksessie Nationaal Actieplan en plan collectieve preventie onbedoelde zwangerschappen (alleen voor genodigden)

Voor wie?

Het symposium in de ochtend is voor alle geïnteresseerden. De werksessie na de lunch is voor de GGD’en (preventiemedewerkers, regio-coördinatoren, GB en (jeugd)verpleegkundigen etc).

Aanmelden

Het belooft een inspirerende dag te worden! Geef u nu (gratis) op en ontvang binnenkort het volledige programma! 

Reacties

Scroll
naar beneden