17 oktober: Lancering boek Dokter Corrie geeft antwoord

Dokter Corrie geeft antwoord is een boek vol originele, seksuele en puberale informatie. Dokter Corrie geeft niet alleen de technische uitleg, maar heeft ook aandacht voor gevoelens, onzekerheden en andere zaken.

Dokter Corrie geeft antwoord, eerlijk en onverbloemd, op vragen zoals tieners ze stellen. Hoe moet je eigenlijk zoenen? Wat is een voorspel? Hoe start je seks? Ook onderwerpen als hormonen, lichamelijke veranderingen in de puberteit, homoseksualiteit, verkering en liefdesverdriet komen aan bod. Onderwerpen waar alle tieners nieuwsgierig naar zijn.

Dokter Corrie over haar eigen boek:

"Ik licht jeugdige personen voor over seksualiteit en puberteit. Ooit was ik op tv, in het SchoolTV-weekjournaal. Ik werd toen, al zeg ik het zelf, rázend populair bij de jongsters en bij andere mensen met goede smaak en gevoel voor humor.

Ook werd ik populair bij een aantal boze volwassenen dat het maar niks vond. Een lang verhaal kort... ik heb een eigen tv-show en nu ook een eigen boek gekregen. Ik wil al mijn fans en haters bedanken. Zonder hun passie was dit niet zo snel gelukt." 

Hoe kunt u dit boek gebruiken op school? 

De uitgekiende vormgeving maakt van Dokter Corrie geeft antwoord behalve een serieus voorlichtingsboek een feest om door te lezen. Met heel veel voorbeelden en allerlei extra’s zoals fotostrips, een uitkleedpopje, het memoryspel ‘Blootgewoon’ en uitvouwbare onderdelen. 

Dit boek is te gebruiken als voorlichtingsmateriaal/ naslagwerk in de bovenbouw. Het helpt vragen van leerlingen te beantwoorden en u kunt natuurlijk ook leerlingen en ouders hierop attenderen. Een ideaal hulpmiddel dus om leerlingen te laten zien dat geen enkele vraag, gek of raar is! Zoals Dokter Corrie zelf zegt: “In mijn show (lees les) is geen vraag te gek!”

Tip: gebruik de vragenbox van de digitale lesmethode Kriebels in je Buik: een digitale lesmethode over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.

Meer weten? 

Dit boek is totstandgekomen in samenwerking met Rutgers

Reacties

Scroll
naar beneden