Mbo-studenten thuis aan de slag met lessen relaties en seksualiteit

Deze periode krijgen studenten massaal thuis les. Ook het burgerschapsonderwijs vindt thuis plaats. Hoe je dit als docent het beste kunt doen, is misschien nog een beetje puzzelen. Voor het thema relaties en seksualiteit helpen we jullie een beetje op weg. Zodat studenten gemakkelijk thuis aan de slag kunnen met seksuele vorming en weerbaarheid.

Lang Leve de Liefde mbo digilessen

Deze gratis lessen maken studenten zelfstandig op hun computer of tablet. Het lespakket is vooral geschikt voor de leerniveaus twee en drie van het mbo. Er zijn vier digilessen beschikbaar: 
  • liefde, relaties en seks
  • veilig vrijen en soa’s
  • condooms en andere anticonceptie
  • onbedoelde zwangerschap

Met deze digitale lessen steun je studenten in een prettige, gewenste en veilige seksuele ontwikkeling. Ze doen hierin relevante kennis en vaardigheden op en ontwikkelen eigen opvattingen. De lessen bestaan uit verschillende opdrachten, bijvoorbeeld: meerkeuzevragen, klikplaten en video’s.

Naar de lessen

 

Can you fix it?

Ook zijn er voor mbo-docenten hebben we twee lessen over (online) seksuele weerbaarheid, bij de educatieve game Can You Fix It? De studenten leren hoe ze kunnen voorkomen dat een seksuele situatie uit de hand loopt. Ze leren seksuele grensoverschrijding herkennen, benoemen en leren hoe ze de situatie kunnen veranderen. Tijdens de filmpjes met leeftijdsgenoten kunnen ze op de rode FixIt-knop drukken op het moment dat ze vinden dat ze moeten ingrijpen. Zo bepalen ze zelf hoe het fragment - en dus de situatie - afloopt.
 
 
 

Reacties

Scroll
naar beneden