Ondersteuningsaanbod ronde 2018 van start!

Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Daarom kunnen scholen die Gezonde School willen worden van 5 maart t/m 12 april 2018 ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2018-2019 krijgen maximaal 550 schoollocaties uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteuning. Wilt u aan de slag met seksuele vorming? Lees dan verder!

De ondersteuning bestaat uit een bedrag van € 3.000,-. Met dit geldbedrag kan de school de taakuren vergoeden van de Gezonde School-coördinator: een eigen medewerker van de school die kartrekker is van de Gezonde School-plannen. Daarnaast kunt u het bedrag gebruiken voor de inzet van Gezonde School-activiteiten en het aanvragen van een themacertificaat van het vignet Gezonde School. Dat kan ook voor activiteiten rond seksuele vorming. Dit zijn de Gezonde School-activiteiten voor seksuele vorming: 

  • Kriebels in je buik: Digitale lessenserie over weerbaarheid, relaties en seksualiteit voor het basisonderwijs (oa. te gebruiken tijdens de Week van de Lentekriebels). 
  • Lang Leve de Liefde, een lesmethode voor vo en mbo. 
  • Boys R Us: Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
  • Girls' Choice: Bordspel dat meisjes van 10 tot 15 jaar aanmoedigt om na te denken over wensen en grenzen in intimiteit en seksualiteit. 
  • Bordspel SeCZ TaLK: Bordspel om jongeren tussen 12 en 25 jaar met een chronische aandoening of beperking met elkaar te laten praten over seksualiteit. 
  • Can you fix it? Een online game waarin jongeren kunnen ingrijpen in realistische films om een goede afloop te krijgen.

Vink hiervoor het vakje Relaties en seksualiteit aan in het overzicht met Gezonde School-activiteiten: 

Naast het bedrag van € 3000,- krijgt de school maximaal 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD. 

NB: Helaas kunnen niet alle aanvragen worden gehonoreerd. Daarvan krijgt u bericht nadat uw aanvraag is beoordeeld. 

Meer voorwaarden voor deelname kunt u lezen op de website Gezondeschool.nl. 

 

Reacties

Scroll
naar beneden