Onderzoek lespakket Lang Leve de Liefde: Jij en de Media, doe mee!

Media speelt een steeds grotere rol in het leven van jongeren. Het lespakket Jij en de Media helpt jongeren een kritische houding aan te nemen tegenover de geseksualiseerde en onrealistische mediabeelden waarmee ze steeds vaker geconfronteerd worden. Wilt u het lespakket Jij en de Media proberen of heeft u het al in huis? Doe dan mee met ons onderzoek en help om dit lespakket te verbeteren.

Hoe kunt u helpen?

Wij zijn benieuwd hoe het lespakket in de praktijk wordt gebruikt en hoe het wordt gewaardeerd door docenten en leerlingen. We komen daarom graag een keer langs op school om een les bij te wonen en na afloop in gesprek te gaan met een groepje leerlingen en de docent. Het is geen probleem als u het lespakket nog niet eerder heeft gebruikt.

Wat levert u dit op?

U draagt bij aan inzicht in hoe we het lespakket nóg beter kunnen maken. Daarnaast leveren wij de leerlingenmagazines, een kleine beloning voor de leerlingen met wie we in gesprek gaan en het spel “Rond je Seksualiteit” voor de docent. Een carrouselspel waarmee leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit.

Wilt u meedoen? 

Dat horen we graag! U kunt een mail sturen naar info@seksuelevorming.nl.

Meer weten? 

 

 

 

Reacties

Scroll
naar beneden