Materialenoverzicht Week van de Liefde

Hier bieden we u een overzicht van brochures, gadgets en andere materialen geschikt voor de Week van de Liefde (10 februari t/m 14 februari 2020).

Overzichtskaarten met lesmaterialen 

Deze overzichtskaarten bieden een overzicht van erkende lesmaterialen per leerjaar in een doorlopende leerlijn. 

Wilt u meer weten over de achtergrond van deze overzichtskaarten? Lees dan deze toelichting.

Informatiebrief voor ouders 

Flyer Week van de Liefde 

Logo's 

Voorbeelden andere scholen

Aandacht voor seksuele diversiteit op middelbare scholen in Zeeland: ​

De rol van de jeugdverpleegkundige (GGD Zeeland): 

 

 

Andere activiteiten en materialen

Trainingen 

  • Docentenworkshop door de GGD: In sommige regio's bieden GGD'en een workshop rondom relaties en seksualiteit voor docenten. Neem hiervoor contact op met uw lokale GGD. 
  • E-learning seksuele vorming: Een gratis online cursus die u helpt diverse onderwerpen rond relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken en uw lessen seksuele en relationele vorming te verdiepen. 
  • Digitale training Lang Leve de Liefde Onderbouw: In de Week van de Liefde is het mogelijk om digitaal de Lang Leve de Liefde Onderbouw training te volgen. Op een interactieve manier maakt u kennis met het Lang Leve de Liefde lespakket en leert u omgaan met lastige situaties in de klas. Bijvoorbeeld: Hoe creëer je een veilige sfeer om relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken? Hoe ga je om met homo negatieve opmerkingen? De workshop wordt afgesloten met een certificaat. Deelname is gratis. 
  • De website Lesgeven in de Liefde ondersteunt u ook bij het lesgeven. Lesgeven in de liefde bevat achtergrondinformatie, ervaringsverhalen, video's en tips van andere docenten over diverse dilemma's, de aanpak van lessen en over het discussiëren in de klas.

Materialen en activiteiten voor jongeren

  • Sense.info: een website voor jongeren voor al hun vragen over seks. 
  • Beter in bed app: Deze app ondersteunt jongeren op het gebied van seksuele gezondheid en is voor iedereen geschikt: met of zonder seksuele ervaring, met of zonder partner.
  • Anticonceptievoorjou.nl: keuzehulp bij anticonceptie. 
  • Just4boys/Just4girls: Een brochure voor zowel jongens als meisjes in de puberteit. 
  • Canyoufixit.nl: een online tool gericht op seksueel (ongepast) gedrag tussen jongeren. De filmpjes laten zien wat leerlingen kunnen doen op het moment dat je seksueel ongepast gedrag ziet en wanneer je kunt ingrijpen. 
  • Start een GSA (Gender and Sexuality Alliance) bij jou op school: Dit is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn. Een GSA is een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, sekses, gender identiteiten en gender expressies.
Meld u aan voor de Week van de Liefde
Scroll
naar beneden