verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Find Out! Ik Ga Vreemd

Vreemdgaan doe je toch niet? Mag het wel als je vriend(in) ook vreemd gaat? En als je vreemd bent gegaan, vertel je het dan? In deze aflevering gaan zes jongeren met elkaar in discussie. Vreemdgaan staat niet zo netjes voor een meisje? Lopen jongens hun lul achterna? Op de biechtstoel horen we de spannendste verhalen… Anoniem natuurlijk.

Uitgebreide beschrijving

Find Out! is een televisieserie over seks, drugs en alcohol gemaakt voor en door jongeren. In Find Out gaan jongeren (13 tot 19 jaar) met verschillende culturele achtergronden op zoek naar antwoorden op vragen die hen bezighouden op het gebied van seks. Op hun eigen manier en in hun eigen taal hebben ruim 100 jongeren in groepjes zelf de verschillende afleveringen gemaakt. Bij de productie werden ze ondersteund door een professioneel team van televisiemakers.

In de aflevering ‘Ik ga vreemd’ komen verschillende jongeren aan het woord die openhartig vertellen over hun ervaringen rondom vreemdgaan. In de bij Find Out! behorende handleiding staan stellingen en opdrachten voor groepsdiscussies beschreven (http://www.find-out.nl/dvdpdf.pdf).

Doelen

Het doel van deze aflevering is om een discussie over vreemdgaan te starten en jongeren te laten nadenken over vreemdgaan onder jongens en meisjes.

Doelgroep

Het materiaal is geschikt voor jongeren tussen de 13-19 jaar.

Onderdeel van

Find Out! (http://www.find-out.nl/)

Jaar

2005

Eigenaar

Centrum Media & Gezondheid

Reacties

Scroll
naar beneden