verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Het vrouwelijk geslachtsorgaan

Animatie van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Tekst en voice-over geven uitleg over de anatomie en werking van het vrouwelijke geslachtsorgaan en persoonlijke hygiëne van de geslachtsdelen.

Uitgebreide beschrijving

De animatie hoort bij het lespakket Lang Leve de Liefde en wordt gebruikt in lessen voor het mbo en het voortgezet onderwijs bovenbouw. Het lespakket is gratis beschikbaar via www.langlevedeliefde.nl

In Lang Leve de Liefde voor het mbo wordt de animatie gebruikt in de  les ‘Je lijf en zo’ in opdracht 1: geslachtsorganen. (http://www.langlevedeliefde.nl/mbo/lespakket/mbo-overzicht-alle-lessen-m...)

In deze opdracht tekenen de studenten in tweetallen of groepjes het mannen- en vrouwenlichaam. Eerst de buitenkant, daarna de geslachtsdelen aan de binnenkant. Vervolgens worden alle animaties van het mannelijk en vrouwelijk geslachtsorgaan bekeken en beoordeelt de docent samen met de studenten de tekeningen.

In Lang Leve de Liefde voor de bovenbouw van het VO wordt de animatie gebruikt in les 2 (On) Veilig vrijen, oefening 2. (http://www.langlevedeliefde.nl/bovenbouw/lespakket/bovenbouw/les/2-onvei...)

Doelen

  • Studenten kennen de belangrijkste onderdelen en werking van de geslachtsorganen
  • Studenten kennen de hygiëne m.b.t. hun eigen geslachtsorgaan
  • Studenten erkennen dat er veel verschil is in uiterlijke kenmerken (o.a. vorm en grootte van borsten, schaamlippen, penis etc.)
  • Studenten weten dat het belangrijk is om je eigen lijf te kennen

Doelgroep

Voor studenten op het mbo, leerlingen op het VO en leerlingen in de hoogste klassen van het vmbo.

Onderdeel van

De animatie is onderdeel van het lespakket Lang Leve de Liefde voor het mbo en de bovenbouw van het VO.

Jaar

2013

Eigenaar

GGD Rotterdam-Rijnmond / Soa Aids Nederland / Rutgers WPF

Reacties

Scroll
naar beneden