verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

UP2U: Internet

In UP2U Internet spelen Roos en Nick de hoofdrollen. Zij hebben verkering met elkaar en zitten achter hun computer met elkaar te chatten. Nick vraagt aan Roos of zij haar borsten wil laten zien. Wat gebeurt er als zij haar borsten laat zien?

Uitgebreide beschrijving

UP2U internet is een interactieve dramalijn waarin jongeren in herkenbare situaties terechtkomen en leren omgaan met grensoverschrijdend seksueel gedrag. Door actieve keuzes te maken, kunnen jongeren het verloop van het verhaal veranderen en zien hoe bepaalde keuzes verschillende gevolgen hebben.

Roos en Nick spelen de hoofdrollen. Zij hebben verkering met elkaar en zitten achter hun computer met elkaar te chatten. Nick vraagt aan Roos of zij haar borsten wil laten zien. Doet ze dat? Jongeren kunnen kiezen voor ja of nee.

Nee, ze laat haar borsten niet zien.
 Ze spreken af om elkaar ’s avonds in de bar te zien. Wanneer Roos binnenkomt, is Nick in gesprek met een meisje. Roos gaat direct uit van het ergste. Achteraf blijkt het zijn nichtje te zijn.

Ja: Nick heeft foto’s gemaakt tijdens het chatten en deelt deze met zijn vrienden. Roos komt erachter dat ze op Facebook staat en is woedend.

Voor deze dramalijn is een uitgebreide handleiding beschikbaar:
http://www.media-gezondheid.nl/beheer/data/cmg.desh26.nl/uploads/Handleiding_UP2U_internet.pdf

Doelen

De doelstelling van UP2U is het onder lager opgeleide en allochtone jongeren aan de hand van interactieve gedramatiseerde scènes bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag en seksuele dwang en het laten zien en aanreiken van handelingsalternatieven.

Doelgroep

Jongeren 15-20 jaar

Onderdeel van

UP2U bestaat uit een drietal interactieve dramalijnen (Drank, Internet en Golddigging) waarin jongeren in herkenbare situaties terechtkomen en leren omgaan met grensoverschrijdend seksueel gedrag. Door actieve keuzes te maken, kunnen jongeren het verloop van het verhaal veranderen en zien hoe bepaalde keuzes verschillende gevolgen hebben.

UP2U maakt onderdeel uit van Lang leve de Liefde voor het MBO.

De dramalijnen Drank en Golddigging zijn alleen op DVD verkrijgbaar voor €30. Klik hier om de DVD te bestellen.

Jaar

2012

Eigenaar

Centrum Media & Gezondheid

Reacties

Scroll
naar beneden