verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Ben je Oké?

In de game Can You Fix It kun je kiezen vanuit welke personage je de situatie beleeft. Je hoort dan de gedachten van dat personage, waardoor je je kunt inleven. In de game word je als speler ook gevraagd om in te grijpen en zo een goede afloop te regelen. Daarom zijn er hieronder per personage twee films opgenomen: een met de goede en een met de foute afloop. Voor educatieve doeleinden is het goed om in elk geval ook een goede afloop te laten zien, zodat jongeren een positief advies krijgen en leren dat je zelf invloed hebt op de situatie.

Beschrijving

Er is een feest in de tuin, waar door sommige jongens best veel gedronken wordt. Een jongen die duidelijk aangeschoten is, is handtastelijk naar meiden. Sommige meisjes laten heel duidelijk horen dat ze daar niet van gediend zijn, maar niet allemaal. Denzel en Xuan zien het gebeuren. Als hij een timide meisje de keuken in duwt, wil Xuan erachteraan om te kijken of het wel Oké is, maar Denzel aarzelt. Als ze het niet wil, zou ze het toch zelf wel zeggen? Grijpen ze in of gaan ze ervanuit dat ze haar eigen grens kan trekken?

Ben je oké? - Denzel goed

Ben je oké? - Denzel fout

Ben je oké? - Xuan goed

Ben je oké? - Xuan fout

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderwerp

Grensoverschrijdend gedrag tijdens het uitgaan

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.

Jaar

2019

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden