verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Blote Tieten

In de game Can You Fix It kun je kiezen vanuit welke personage je de situatie beleeft. Je hoort dan de gedachten van dat personage, waardoor je je kunt inleven. In de game word je als speler ook gevraagd om in te grijpen en zo een goede afloop te regelen. Daarom zijn er hieronder per personage twee films opgenomen: een met de goede en een met de foute afloop. Voor educatieve doeleinden is het goed om in elk geval ook een goede afloop te laten zien, zodat jongeren een positief advies krijgen en leren dat je zelf invloed hebt op de situatie.

Beschrijving

Bilal heeft een vriendin en laat trots een foto van haar zien aan zijn maatje, Atakan. Ze werken allebei als pizzabezorgers. De chef van de pizzeria zet Bilal onder druk om een blote foto aan hem door te sturen. Bilal wil graag indruk maken op de chef. Dus stuurt hij die foto of niet? En wat doet Atakan, waarschuwt hij hem of laat hij het hem zelf opknappen? 

Bloten Tieten - Bilal goed 

Bloten Tieten - Bilal fout

Bloten Tieten - Atakan goed 

Bloten Tieten - Atakan fout 

Doelgroep

Jongeren van 14-20 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderwerpen

  • Sexting
  • Groepsdruk onder jongens

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.

Jaar

2019

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden