verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Fair of niet fair

In de game Can You Fix It kun je kiezen vanuit welke personage je de situatie beleeft. Je hoort dan de gedachten van dat personage, waardoor je je kunt inleven. In de game word je als speler ook gevraagd om in te grijpen en zo een goede afloop te regelen. Daarom zijn er hieronder per personage twee films opgenomen: een met de goede en een met de foute afloop. Voor educatieve doeleinden is het goed om in elk geval ook een goede afloop te laten zien, zodat jongeren een positief advies krijgen en leren dat je zelf invloed hebt op de situatie.

Beschrijving

Sam, Jovie en Justin staan tweedehands kleren te sorteren voor het goede doel. Ze vinden ook sexy lingerie. Justin stelt dat hij foto’s krijgt van vrouwen die niet meer dan dat aan hebben. En dat dat toch echt hoeren zijn. Jovie is het daar niet mee eens. Ze laat zien dat mannen net zo goed blote foto’s posten. Hoe zo is dat anders? Justin vindt het echt anders en laat dat duidelijk horen. Hoe reageren de andere twee? Laten ze horen wat ze ervan vinden of houden ze hun mond?

Fair of niet fair - Jovie goed

Fair of niet fair - Jovie fout

Fair of niet fair - Sam goed 

Fair of niet fair - Sam fout 

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderwerpen

  • Seksuele dubbele moraal
  • Slut shaming

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.

Jaar

2019

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden