verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Flirt zij met een ander?

In de game Can You Fix It kun je kiezen vanuit welke personage je de situatie beleeft. Je hoort dan de gedachten van dat personage, waardoor je je kunt inleven. In de game word je als speler ook gevraagd om in te grijpen en zo een goede afloop te regelen. Daarom zijn er hieronder per personage twee films opgenomen: een met de goede en een met de foute afloop. Voor educatieve doeleinden is het goed om in elk geval ook een goede afloop te laten zien, zodat jongeren een positief advies krijgen en leren dat je zelf invloed hebt op de situatie.

Beschrijving

Op een feestje staan Sumayra en haar vriend Remco te dansen. Sumayra gaat bier halen en komt bij de koelkast een jongen tegen die met haar flirt. Remco ziet het gebeuren en vindt het maar niks. En dat laat hij haar blijken. Hoe gaat het verder tussen die twee?

Flirt zij met een ander?- Sumayra goed

Flirt zij met een ander? - Sumayra fout

Flirt zij met een ander? - Remco goed

Flirt zij met een ander? - Remco fout

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderwerpen 

  • Jaloezie in relaties
  • Geweld

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.

Jaar

2019

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden