Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

BOYS R US

Terug naar overzicht
19 september 2021

Jongens doen vaak alsof ze alles al weten over seks, maar stiekem hebben zij er ook vragen over en weten ze echt niet alles. Ze weten bijvoorbeeld vaak weinig over meisjes en het vrouwelijk lichaam.

Bestel in de webshop (€45,00)

Met dit spel worden jongens bewust gemaakt van het belang van veilige, prettige, gewenste en gelijkwaardige seksuele en relationele contacten, zodat zij leren om weloverwogen en onafhankelijke keuzes te maken en hun eigen seksualiteit te ontdekken en te ontwikkelen zonder overschrijding van grenzen.

Het spel heeft 5 pionnen. De begeleider kan ervoor kiezen de spelers in groepjes van twee te laten spelen. Op deze manier kan het spel met een groep van maximaal tien deelnemers gespeeld worden. De begeleider kan er ook voor kiezen om zonder bord te spelen en alleen de kaartjes met opdrachten te gebruiken, dan kan het met grotere groep gespeeld worden.

Omvat

  • Twee bordvarianten: één voor jongens van 10 tot 13 jaar en één voor jongens van 13 jaar en ouder
  • Verschillende soorten opdrachten: kennisvragen, meningsvragen en doe-opdrachten in de categorieën: ‘vrienden’, ‘meisjes’, ‘ik’ en ‘omgeving’
  • Een docentenhandleiding met achtergrondinformatie en didactische aanwijzingen

Beschrijving inhoud

‘Boys R Us’ kent twee spelniveaus en is gericht op kennis, zelfreflectie, het begrijpen van de invloed van vrienden en de media, het omgaan met relaties, communiceren met meisjes, voorkeuren, wensen en grenzen en het leren praten over intimiteit, seksualiteit en relaties.

Gebruik in het (v)so

Dit spel wordt veel gebruikt in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Wilt u meer informatie over het gebruik in het (v)so, lees dan verder.

Beoordeling erkenningstraject

Het spel is beoordeeld als ‘goed onderbouwd’.

Erkenningstraject is een samenwerking tussen het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Movisie.

Ondersteuning nodig?

Wilt u met Boys R Us gaan werken? Maar vindt u het nog lastig om met jongeren te praten over onderwerpen als relaties en seksualiteit? Rutgers heeft een gratis online cursus ontwikkeld, die u helpt deze onderwerpen bespreekbaar te maken en uw lessen seksuele en relationele vorming te verdiepen. Ga hiervoor naar ons leerportaal en maak een account aan. De cursus heet Seksuele vorming. Bij vragen/problemen rond de cursus kunt u contact opnemen met leerportaal@rutgers.nl.

Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.