Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Kriebels in je buik – voor scholen t/m 10 groepen

Terug naar overzicht
21 september 2021

Kriebels in je buik is een online lesmethode voor relationele en seksuele vorming in groep 1 tot en met 8. Met leuke interactieve werkvormen op het digibord. De lessen volgen de seksuele ontwikkeling van kinderen en zijn zelf samen te stellen uit vaste en optionele onderdelen.

Bestel in de webshop voor €99,-

TIP: Zorg dat, voordat je begint, je een kijkje hebt genomen in het lespakket portal. En dat je bekend raakt met het lespakket. Hiervoor kun je de handleiding voor leerkrachten raadplegen.

Omvat

  • Online toegang tot de lessenportal met online lessen voor groep 1 t/m 8.
  • Online toegang tot de Algemene introductie, handleiding voor leerkrachten en handleiding voor de school administrator.
  • Online toegang tot de management tool waar inloggegevens voor leerkrachten kunnen worden aangemaakt en de voortgang van de school te monitoren is.
  • Een informatiepakket met de vragenbox, flyer Kriebels in je buik, folder Lentekriebels en een formulier voor ELO (omgeving Kennisnet).

Inhoud

De lessen ondersteunen de leerlingen bij hun seksuele ontwikkeling, passend bij de leeftijd en belevingswereld. Ze zijn onderverdeeld in vier thema’s:

  • Lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld
  • Voorplanting en gezinsvorming
  • Sociale en emotionele ontwikkeling
  • Seksuele weerbaarheid

Specifieke thema’s die aan bod komen, zijn: het eigen lichaam, zelfbeeld, verschillen tussen jongens en meisjes, bloot zijn, vriendschap, verliefdheid, verkering, relatievorming, seksuele diversiteit, veranderingen in de puberteit, voortplanting, zwangerschap, bevalling, seksualiteit, zelfbevrediging, media, weerbaarheid, wensen en grenzen, seksueel grensoverschrijdend gedrag, anticonceptie en soa.

In de algemene introductie komen het belang van seksuele en relationele vorming in het basisonderwijs, de randvoorwaarden en aandachtspunten voor de voorbereiding en uitvoering van de lessen aan de orde.

Bestellen

We raden u aan om het lespakket vanaf een schoolaccount/algemeen account te bestellen. Degene die het lespakket bestelt, krijgt namelijk per mail een inlogcode toegestuurd en wordt automatisch de administrator van het lespakket. Met de toegestuurde inlogcode krijgt de schooladministrator toegang tot de managementtool. Vanuit deze managementtool kunt u als schooladministrator groepen aanmaken en aan deze groepen leerkrachten koppelen. Na het koppelen kunt u leerkrachten eigen inloggegevens toesturen (met de knop ‘Stuur Login Email’). Daarmee krijgen ze toegang tot de lessen van www.kriebelsinjebuik.nl en kunnen zij hun eigen lesplan samenstellen. In de handleiding voor schooladministrator kunt u deze stappen teruglezen. Hier vind u instructiefilmpjes voor het gebruik van de managementtool en het lespakket.

Let op! U kunt per lespakket maar 1 emailadres gebruiken. Wilt u dus voor 2 of meer scholen het lespakket aanvragen dan moet u voor elke school een apart emailadres gebruiken. 

Prijs

Scholen tot en met 10 groepen betalen €99,- eenmalig en na het eerste jaar €25,- per jaar aan licentiekosten.

Bij automatische incasso wordt een korting van €5,- berekend.

Heeft u school meer dan 10 groepen, klik dan hier.

Technische vereisten

Kriebels in je Buik werkt het beste vanuit Google Chrome

Automatische incasso

Wilt u via een automatische incasso betalen? Dit kan alleen wanneer u het lespakket Kriebels aanschaft. Wilt u meerdere producten in de webwinkel bestellen dan is het helaas niet mogelijk om voor deze optie te kiezen. U kunt dus beter een aparte bestelling plaatsen.

Beoordeling erkenningstraject

Het lespakket is door de Erkenningscommissie Interventies beoordeeld als ‘goed onderbouwd’.

Het Erkenningstraject is een samenwerking tussen het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Movisie.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief seksuele vorming basisonderwijs.

Gerelateerde websites

Bestel kriebels in je buik in de webshop voor €99,00
Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.