Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Puber in huis: Seksuele opvoeding van kinderen 9-15 jaar

Terug naar overzicht
20 september 2021

Ouders spelen een belangrijke rol in de seksuele opvoeding van hun puber. De brochure laat zien hoe de seksuele ontwikkeling verloopt en welke thema’s relevant zijn voor een gezonde seksuele ontwikkeling. Ouders krijgen tips voor de seksuele opvoeding.

Per onderwerp wordt beschreven waar pubers tegenaan lopen en hoe ouders hen daarop kunnen voorbereiden en begeleiden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: omgaan met een puber, vlinders & verkering, afstand nemen, hoe ver ga je, ongesteldheid, eerste zaadlozing, homoseksualiteit, voortplanting en vrijen, anticonceptie en soa, mediawijs en over de grens.

Download de brochure

Aan de hand van veel gestelde vragen van ouders en voorbeelden van gesprekken tussen pubers en ouders, wordt relevante informatie aangereikt en bruikbare tips gegeven voor de seksuele opvoeding van pubers. Zoals hoe en wanneer praat je over seks en is er een lijst met handige websites.

Gerelateerde downloads

Gerelateerde websites

Deze brochure is hieronder ook gratis te downloaden.

Download de brochure
Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.