Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Lesaanbod

Waar kom ik vandaan? Wat gebeurt er nu weer met me?

Terug naar overzicht
19 september 2021

Boeken en bijpassende films voor het geven van seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 3 jaar t/m de puberteit.

Omvat

  • twee boeken
  • een dvd met daarop twee films van 30 minuten die passen bij beide boeken

Beschrijving inhoud

Waar kom ik vandaan? Is een grappig prentenboek dat aan kinderen de voortplanting uitlegt. Alles komt ter sprake: vrijen, orgasme, bevruchting, de groei van een baby in de baarmoeder en tenslotte de geboorte.

Wat gebeurt er nu weer met me? is een grappig boekje over wat tijdens de puberteit met het lichaam gebeurt. Onderwerpen die aan bod komen: menstruatie, erectie, stemveranderingen, haargroei, masturbatie, pukkels, anticonceptie, veilig vrijen, … Van dit boek is er ook een gelijknamige animatiefilm gemaakt.

De dvd bevat de verfilming van deze twee boekjes. Een animatiefilm ‘Waar kom ik vandaan?’, die eenvoudige kindervragen over de oorsprong van het leven en de voortplanting beantwoordt. En een tweede film dat het daaropvolgende deel is ‘Wat gebeurt er nu weer met me?’, dat ingaat op de vele vragen rond de puberteitsperikelen. Op een speelse en toch uiterst eerlijke manier beelden deze vrolijke tekenfilms de seksuele voorlichting uit.

Verkrijgbaarheid en prijs

Boek 1 en de dvd zijn niet (meer) verkrijgbaar

Jaar van uitgave

  • Boek 1 1989, boek 2 2001
  • Dvd 2001
Lesaanbod

Gerelateerd

Bekijk ook ons andere lesaanbod.