Lesgeven relaties en seksualiteit in de klas

Lesmethode Kriebels in je buik

Deze digitale methode is een doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8, met lessen die de seksuele ontwikkeling van kinderen volgen. Op Kriebelsinjebuik.nl vind je deze lesmethode over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Hier kunt u zonder inloggegevens van elk leerjaar een demoles bekijken. Voorheen was er het lespakket Relaties en seksualiteit, dit lespakket bestaat niet meer.

Bekijk een impressie hoe lessen eruit zien en bekijk hier een overzicht van alle lessen en lesdoelen.  

(Het papieren lespakket Relaties & Seksualiteit is niet meer leverbaar). 

Bestel de lesmethode Kriebels in je buik.

Demofimpje: wat is Kriebels in je buik?

Instructiefilmpjes: gebruik Kriebels in je buik

Zelf lessen samenstellen

De digitale methode heeft een aantal voordelen: met één aanschaf kan de hele school ermee werken en de eigen voortgang monitoren. De lessen kunnen online worden samengesteld uit vaste en optionele onderdelen en worden volledig gegeven met het digibord. Bovendien kunnen leerkrachten en leerlingen de lessen online beoordelen, en met die feedback optimaliseert Rutgers de inhoud. Ook worden lessen regelmatig aangepast aan de actualiteit. 

 

Doktertjes spelen _ Marian Latour

Prijs van de lesmethode

De lesmethode kost voor scholen tot en met 10 groepen € 99,- en voor scholen met meer dan 10 groepen € 199,-.
De licentiekosten zijn vervolgens jaarlijks respectievelijk € 25,- en € 50,-.

 

 

 

Reacties van deelnemers aan de pilot

Mia, leerkracht groep 3: Lastig om het te hebben over relaties en seksualiteit in je groep? Kriebels in je buik kan je helpen de inhoud vorm te geven.

Christel, GGD: Ik was al erg enthousiast over het lespakket Relaties & Seksualiteit, en dit digitale lespakket is nog verder uitgebreid met onder andere onderwerpen op het gebied van sociaal welbevinden en social media, waar steeds meer aandacht voor komt op scholen. De methode is makkelijk in gebruik, heeft afwisselende werkvormen en is up to date.

Frederique, leerkracht groep 6: Met het vernieuwde digitale lespakket wordt het wel heel simpel om deze superleuke lessen te geven! De lessen zijn sprankelend, afwisselend en brengen een geheel nieuwe interactie met je groep.

Carla, GGD: Het is overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Voor je eigen groep maak je een keuze uit een aantal lessen en zelfs binnen één les kun je lesonderdelen aan of uit zetten.

Een goede voorbereiding is het halve werk 

  • Kriebels in je buik werkt het beste vanuit Google Chrome. Zorg ervoor dat dit is geïnstalleerd op de computers van de school. 
  • Je ontvang de inloggegevens per mail van no_reply@rutgers.nl. (Let op, want deze mail komt nog wel eens in je ongewenste mail terecht!)
  • Degene die het lespakket Kriebels in je buik heeft besteld, is de schoolbeheerder van het lespakket. Het lespakket wordt beheerd via de management tool.  
  • De schoolbeheerder moet eerst de groepen van de school invoeren, en de leerkrachten koppelen aan deze groepen. In de handleiding voor schoolbeheerders staat hoe je dit moet doen. Pas als deze koppeling heeft plaats gevonden, krijgen leerkrachten een inlog per mail om in te loggen op het lespakket portal Kriebelsinjebuik.nl. Hier kun je alle lessen inzien. 
  • Zorg ervoor dat je voordat je met de lessen begint een kijkje hebt genomen op het lespakket portal. Zorg ervoor dat je bekend raakt met het lespakket. Hiervoor kun je de handleiding voor leerkrachten raadplegen
  • Stel je lesplan samen door lessen naar je groepsmap te plaatsen.
  • Bereid je les voor door de dia’s te bekijken het lesplan te lezen en uit te printen. 
  • De schoolbeheerder van de management tool kan alleen inloggen op www.kriebelsinjebuik.nl/managementtool
  • De leerkracht kan alleen inloggen op www.kriebelsinjebuik.nl.

Blote lichamen jongens meisje seksuele voorlichting _ Marian Latour

Heb je vragen, of kom je er toch niet uit? Mail dan naar info@kriebelsinjebuik.nl of bel naar Rutgers: (030) 231 34 31 

Scroll
naar beneden