HALLO IK
Wie ben ik? Wat wil ik en wat kan ik?
Lees verder
Wie ben ik? Wat wil ik en wat kan ik?
Lees verderSociale Training In Praktijk VSO
Lees verderJongens met een lichte verstandelijke beperking lopen meer risico op problemen op het gebied van seksuele gezondheid. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden om seksueel wijs en weerbaar te worden? Meld je aan voor de training Make a Move+.
Lees verderMeiden met een lichte verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar voor het meemaken van (online) seksueel ongewenst gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden seksueel wijs en weerbaar te worden?
Lees verderDit bordspel is voor jongens van 10 tot 16 jaar. Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderEen leuk bordspel dat meisjes van 10 tot 15 jaar aanmoedigt om na te denken over wensen en grenzen in intimiteit en seksualiteit. Ook in Engelse versie verkrijgbaar.
Lees verderEen bordspel om docenten een handvat te bieden om jongeren tussen 12 en 25 jaar met een chronische aandoening of beperking met elkaar te laten praten over hoe zij in hun specifieke situatie kunnen omgaan met seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderVrienden & Vrijers is een spelmethode die het makkelijker maakt om met o.a. leerlingen, cliënten en cursisten te praten over de thema's het Lichaam, Vriendschap, Partners, Seksualiteit en Weerbaarheid.
Lees verderKinderen en jongeren kunnen slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar gaan vaak ook zelf over de grens. Oké?! maakt jongeren duidelijk wat oké is - en waarom.
Lees verderWerkboek voor mensen met een verstandelijke beperking
Lees verderEen methode om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te beoordelen en er gepast op te reageren. Het vlaggensysteem kan ook gebruikt worden om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over seksueel gedrag.
Lees verderProgramma voor relationele en seksuele vorming voor jongeren met een autismespectrumstoornis, deel 2
Lees verderProgramma voor relationele en seksuele vorming voor jongeren met een autismespectrumstoornis
Lees verderMet de leerlijn seksuele vorming vso (uitstroomrichting Arbeid/Dagbesteding) kunt u doel- en ontwikkelingsgericht seksuele vorming geven. U kunt de leerlijn ook gebruiken om binnen het team afspraken te maken over de invulling van seksuele vorming.
Lees verder