Nieuwsbegrip over Week van de Lentekriebels
Voor groep 5&6 en groep 7&8 is er een Nieuwsbegrip over de Week van de Lentekriebels gemaakt. Op een leuke manier leren kinderen nadenken over relaties, weerbaarheid en seksualiteit.
Lees verderVoor groep 5&6 en groep 7&8 is er een Nieuwsbegrip over de Week van de Lentekriebels gemaakt. Op een leuke manier leren kinderen nadenken over relaties, weerbaarheid en seksualiteit.
Lees verderMet deze methode kunt u lessen seksuele en relationele vorming in het speciaal onderwijs geven. De methode sluit aan bij de leerlijn seksuele vorming voor het SO ZML (CED-Groep en Rutgers).
Lees verderWie ben ik? Wat wil ik en wat kan ik?
Lees verderLesmethode voor leerlingen met een auditieve en/ of communicatieve beperking
Lees verderDit bordspel is voor jongens van 10 tot 16 jaar. Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderDe dvd met handleiding biedt leerkrachten in het basisonderwijs (groep 7 en 8) en voor docenten in het (voortgezet) speciaal onderwijs een handvat om met leerlingen in gesprek te gaan over relaties en seksualiteit, en om hen te stimuleren om een eigen mening te vormen over deze thema’s.
Lees verderIn een korte animatie wordt het mannelijke geslachtsdeel toegelicht.
Lees verderIn een korte animatie wordt meer verteld over de eisprong en menstruatie.
Lees verderIn een korte animatie wordt het vrouwelijke geslachtsdeel toegelicht.
Lees verderIn een korte animatie wordt meer verteld over vruchtbaarheid, zaadlozing en sperma.
Lees verderInformatie en tips over de seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen met een licht-verstandelijke, auditieve, visuele en lichamelijke beperking, een stoornis in het autisme spectrum en ADHD.
Lees verderDoor het in de klas neerzetten van deze vragenbox kunnen leerkrachten vanaf middenbouw basisonderwijs inspelen op wat er leeft onder de leerlingen en seksualiteit bespreekbaar maken.
Lees verderInformatie over de Week van de Lentekriebels.
Lees verderMet de leerlijn seksuele vorming so zml kunt u doel- en ontwikkelingsgericht seksuele vorming geven. U kunt de leerlijn ook gebruiken om binnen het team afspraken te maken over de invulling van seksuele vorming
Lees verderMet de leerlijn seksuele vorming vso (uitstroomrichting Arbeid/Dagbesteding) kunt u doel- en ontwikkelingsgericht seksuele vorming geven. U kunt de leerlijn ook gebruiken om binnen het team afspraken te maken over de invulling van seksuele vorming.
Lees verder