Zoeken
Nieuws – Artikel

Animatie over het belang van relationele en seksuele vorming in het basis onderwijs

Terug naar overzicht
9 December 2022 Tags: Seksuele vorming

Deze korte animatie laat zien waarom ook al in het basisonderwijs aandacht moet zijn voor relationele en seksuele vorming.

Bij lesgeven in seksuele vorming denken veel mensen aan het voortgezet onderwijs, wanneer de meeste jongeren verliefd en seksueel actief worden. Terwijl het juist zo belangrijk is om al in de eerste groepen van het basisonderwijs te beginnen met lessen over wat een kind fijn en niet fijn vindt, hoe baby’s gemaakt worden, op wie je verliefd kunt worden en hoe je lichaam in elkaar zit en verandert in de puberteit.

Met lessen relationele en seksuele vorming in het basisonderwijs, gedurende alle leerjaren, geef je kinderen kennis en vaardigheden mee die zijn afgestemd op hun leeftijd. Zodat zij een gezonde seksuele ontwikkeling kunnen doormaken, een positief zelfbeeld ontwikkelen en gelijkwaardige relaties aan kunnen gaan. Ze leren hun eigen wensen en grenzen kennen en die van een ander respecteren. Zodat iedereen zichzelf kan zijn.

Bekijk hier een kort animatiefilmpje over het belang van relationele en seksuele vorming in het onderwijs

 

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.