Zoeken
Nieuws – Artikel

Vernieuwde boekenlijst

Terug naar overzicht
22 February 2024 Tags: Boeken, boekenlijst, relationele, Seksuele vorming

De boekenlijst is, net als in voorgaande jaren, vernieuwd en wordt de komende tijd nog uitgebreid.

De boeken op deze lijst bevatten een verscheidenheid aan onderwerpen die kinderen interessant kunnen vinden en waar zij vragen over kunnen hebben. Deze boeken zijn niet door Rutgers geschreven en geïllustreerd, maar door mensen met verschillende expertises, achtergronden en perspectieven. Als ouder, verzorger of leerkracht kun je inschatten welk van deze boeken wel of niet passen bij waar jij voor staat en wat jij kinderen mee wilt geven.

Deze boekenlijst is met zorg samengesteld door experts relationele en seksuele ontwikkeling, en bevat boeken die niet eerder dan 2014 zijn verschenen of herdrukt. De boekenlijst is onderverdeeld in lijsten per leerjaar van de basisschool, zodat deze aansluiten bij de leeftijd, ontwikkeling en leefwereld van kinderen en jongeren. Daarnaast is de lijst onderverdeeld in thematische categorieën, waardoor je makkelijk kunt kiezen welk thema jij belangrijk vindt en wilt bespreken.

Deze boeken zijn suggesties en kunnen jou als ouder of professional ondersteunen bij de voorlichting of educatie die jij wilt geven. Ze behoren niet tot (verplicht) lesmateriaal.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.