Zoeken
Nieuws – Artikel

College Tour Ellen Laan

Ellen Laan is één van de bekendste en meest vooraanstaande seksuologen ter wereld. In 1994 wordt ze bekend met haar promotieonderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. Twan Huys interviewt Ellen in College Tour.

Sinds haar promotie is zij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2005 aan het Academisch Medisch Centrum. Ze doet daar zowel wetenschappelijk onderzoek als patiëntenzorg. In 2012 wordt ze voor haar werk beloond met een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds oktober 2016 is zij hoogleraar Seksuologie aan het Academisch Medisch Centrum.

Begin dit jaar verscheen het boek Seks!, waarin ze samen met collega Rik van Lunsen laat zien wat de ingrediënten zijn voor een bevredigend seksleven.

Ellen Laan kreeg vorig jaar te horen dat ze een minder vaak voorkomende vorm van borstkanker heeft. Daarom extra bijzonder dat ze haar verhaal bij College Tour wil delen.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.