Zoeken
Nieuws – Artikel

Congres over gender en seksuele diversiteit op 2 november

Terug naar overzicht
4 October 2022 Tags: genderdiversiteit

Op woensdag 2 november 2022 organiseert Rutgers in samenwerking met COC Nederland een landelijk congres rondom het thema gender en seksuele diversiteit in het primair onderwijs.

Dit congres richt zich op alle leerkrachten en schoolleiders uit het primair onderwijs die meer tools en handvatten willen krijgen om op effectieve wijze aandacht te besteden aan gender en seksuele diversiteit op school.

Tijdens het congres kijken we samen naar manieren om gender en seksuele diversiteit een plek te geven binnen het primaire onderwijs in de vorm van boeiende lezingen en activerende workshops. Zo zal onder andere Joyce Endendijk (Universiteit Utrecht) ingaan op genderstereotypering en de rol hiervan in het onderwijs en Hanneke Felten (Movisie) bespreekt discriminatie rond de lhbti+ community. Verder komen onderwerpen als vooroordelen, sociale veiligheid en inclusief lesgeven aan bod tijdens activerende workshops.

Daarnaast biedt het congres de mogelijkheid om anderen uit het werkveld te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en op deze manier kennis te delen en te vergaren. Onder andere tijdens de afsluiting met eten en drankjes.

Schrijf je hier kosteloos in
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.