Zoeken
Nieuws – Artikel

Duizenden scholen doen mee aan Paarse Vrijdag 2023

Terug naar overzicht
8 December 2023 Tags: genderdiversiteit

Op 8 december doen weer honderdduizenden scholieren en duizenden scholen mee aan Paarse Vrijdag.

Ze zetten zich in voor een school waar iedereen zichzelf kan zijn zonder gepest te worden. Paarse Vrijdag wordt georganiseerd door scholieren en leerkrachten met steun van COC Nederland.

Het thema is dit jaar All day, every day, omdat je het hele jaar door jezelf moet kunnen zijn, en niet alleen op Paarse Vrijdag. Of je nou twee moeders hebt, een vader en een moeder, van ballet houdt of van voetbal, op wie je ook verliefd wordt en wat ook je huidskleur of religie is.

Paarse Vrijdag wordt dit jaar gevierd op zo’n 1850 basisscholen en 1000 middelbare scholen en mbo’s. Ook op veel hbo’s en universiteiten wordt Paarse Vrijdag gevierd.

Paarse Vrijdag bij Fontys

Bij de Lerarenopleidingen van Hogeschool Fontys in Tilburg besteden ze een week lang aandacht aan Paarse Vrijdag met een mooi inclusief programma.

Hard nodig
Aandacht voor jezelf kunnen zijn zonder gepest te worden, is nog altijd hard nodig. Lhbti+ scholieren worden bijvoorbeeld tot vier keer vaker gepest dan andere scholieren en ‘homo’ is op school het meest gebruikte scheldwoord. Zelfmoordcijfers onder lhbti+ jongeren liggen bijna vijf keer hoger dan gemiddeld.

Kijk hier voor meer informatie over Paarse Vrijdag

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.