Zoeken
Nieuws – Artikel

E-learning Relaties en seksualiteit – Zorg op school

Terug naar overzicht
8 July 2022

Op school aandacht besteden aan relaties en seksualiteit is niet alleen een taak van docenten. Ook schoolmaatschappelijk werkers, vertrouwenspersonen en JGZ-verpleegkundigen krijgen te maken met zorgen en problemen van leerlingen op dit vlak.

Hoe kom je erachter of er iets speelt omtrent seksuele grensoverschrijding, seksuele oriëntatie of genderidentiteit? En of er sprake is van een risico op onbedoelde zwangerschap? Hoe ga je het gesprek aan met de leerling over zo’n precair onderwerp? Welke ondersteuning kun je dan bieden? Naar wie kun je doorverwijzen? En: hoe kun je problemen vóór zijn? Doe de gratis e-learning Relaties en seksualiteit – Zorg op school. Voor het eerst op het Rutgers leerportaal? Dan moet je eerst nog even een account aanmaken. Dit doe je heel eenvoudig via de knop ‘Nieuw account aanmaken’.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.