Zoeken
Nieuws – Artikel

Gezocht: docenten/trainers voor pilot Happy2gether plus

Terug naar overzicht
8 May 2023 Tags: docent, gezonde relaties, happy2gether, lvb jongeren, partnergeweld, trainer

Ben jij docent of trainer? En werk jij met jongeren van 14-21 jaar met een lichtverstandelijke beperking (LVB)? Meld je dan aan voor de pilot van de training Happy2gether plus en ontvang €750!

Wij zoeken naar professionals (trainers/docenten) die willen meewerken aan een pilot van de training Happy2gether plus. Happy2gether is een training die jongeren helpt om veilige en gezonde relaties aan te gaan. Doe mee aan de pilot, deel je ervaringen over deze training en ontvang €750!  

Wat is Happy2gether plus?

Happy2gether plus is een Happy2gether training specifiek voor jongeren met een LVB*. Deze training bestaat uit 4 bijeenkomsten. Uit onderzoek blijkt dat jongeren met een LVB extra kwetsbaar zijn voor partnergeweld. Deze jongeren herkennen het geweld vaak niet. Het kan ‘klein’ beginnen, bijvoorbeeld met het controleren van berichten op iemands telefoon. En het kan uitlopen tot de ander onder druk zetten met fysiek of seksueel geweld. Jij kan jongeren met een LVB helpen deze patronen te herkennen en doorbreken

Happy2gether plus pilot

In een pilot onderzoeken we hoe trainers het geven van Happy2gether plus ervaren en hoe deze training landt bij de deelnemers. Dit doen we met een interview van een uur nadat je de training hebt gegeven. 

Meedoen?

  1. Mail naar info@act4respect.nl en maak een afspraak om mee te doen aan de pilot.
  2. Volg de gratis Happy2gether e-learning van 2 uur. Meld je hier aan voor deze e-learning.
  3. Bij afronding van de e-learning ontvang je de Happy2gether plus handleiding en kan je direct aan de slag. Extra voordeel: je ontvangt ook 2 SKJ punten!
  4. Geef de 4 bijeenkomsten aan een groep jongeren met een LVB.
  5. Deel je ervaringen over de training in een interview met Franca Hehenkamp van Atria.

Na het doorlopen van alle stappen ontvang je een vergoeding van 750 euro. Het onderzoek loopt van mei tot oktober 2023. 

 

* We zijn op zoek naar docenten uit het praktijkonderwijs, en de doelgroep is jongeren met een IQ tussen de 50 en 80 (dit kunnen dus ook jongeren zonder een LVB indicatie zijn).

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.