Zoeken
Nieuws – Artikel

De interactieve game Can You Fix It heeft het hererkenningstraject van Centrum Gezond Leven goed doorlopen.

Terug naar overzicht
14 January 2022 Tags: seksueel grensoverschrijdend gedrag

We starten het jaar met goed nieuws: De interactieve game Can You Fix It heeft het hererkenningstraject van Centrum Gezond Leven goed doorlopen. Dat betekent dat de game goed beoordeeld is door een beoordelingscommissie van het RIVM en dat de game wordt opgenomen in de interventiedatabank.

Scholen die gebruik maken van de stimuleringsregeling Gezonde Relaties en Seksualiteit kunnen de financiële bijdrage onder andere gebruiken voor de interventies uit deze databank.

Can You Fix It is een online game, die is bedoeld om seksueel grensoverschrijdend gedrag van jongeren tussen de 12 en 18 jaar te verminderen. In de game kijken jongeren naar korte filmpjes waarin leeftijdsgenoten terecht komen in situaties die te maken hebben met seksualiteit. Via de FixIt-knop kunnen ze ingrijpen en daarmee het voorloop van de film bepalen.

Can You Fix it is los te spelen op Can You Fix It? (sense.info), maar ook geïntegreerd in module ‘Wensen en grenzen” van lesmethode Lang Leve de Liefde. Binnen de jeugdzorg wordt Can You Fix it ook gebruikt binnen de erkende trainingen Girls Talk (meisjes) en Make a Move (jongens).

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.