Zoeken
Nieuws – Artikel

Hoe doe jij het? Vijf filmpjes over lastige dilemma’s in het onderwijs

Terug naar overzicht
16 December 2022 Tags: Seksuele vorming

Wat doe je als je een leerling het woord ‘homo’ als scheldwoord hoort gebruiken? Wat zeg je als een leerling vraagt naar jouw eerste keer seks? Hoe voer je een gesprek in de klas over een naaktfoto die zonder toestemming is gedeeld? Dit zijn een aantal lastige dilemma’s die je als leerkracht of docent tegen kunt komen op school of tijdens de lessen seksuele vorming.

Vanuit de stimuleringsregeling Gezonde Relaties en Seksualiteit hebben Rutgers, Stichting School & Veiligheid en Soa Aids Nederland een aantal filmpjes gemaakt die ingaan op dilemma’s je tegen kan komen in de lessen seksuele vorming (of tijdens andere lessen) en hoe je dat als docent kunt aanpakken. De onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • De eerste keer (voor het basisonderwijs)
  • Praten over seks (voor het basisonderwijs)
  • Condooms (voor het voortgezet onderwijs en mbo)
  • Online shaming (voor het voortgezet onderwijs en mbo)
  • Ben je homo? (voor het voortgezet onderwijs en mbo)

Je kunt als kijker zelf het verloop van de filmpjes bepalen door in te grijpen en aan te geven wat je denkt dat je een goede aanpak is. Hier krijg je vervolgens feedback op en lees je hoe je het eventueel anders aan kunt pakken.

Bekijk hier de filmpjes Hoe doe jij het?
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.