Zoeken
Nieuws – Artikel

Kies voor Paars op 10 december

Terug naar overzicht
23 November 2021 Tags: Jongeren, LHBTI+

Op 10 december 2021 is het Paarse Vrijdag: “Jezelf zijn is een feestje, en een feestje moet je vieren!”. Op basisscholen en middelbare scholen kleuren klassen en gangen paars en laat je als school zien dat iedereen zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.

Kleur de hogeschool paars
Ook als hogeschool kun je laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn en dat niemand bang hoeft te zijn voor afwijzing of vooroordelen op grond van wie die is of van wie die houdt. Spreek af dat iedereen op 10 december paars draagt en kleur de school paars.

Nu al aan de slag
Voor lerarenopleiders is het goed als ze aankomende leraren nu al kennis laten maken met Paarse Vrijdag. Als je lesgeeft op de pabo kun je bijvoorbeeld de Handreiking sekse, gender en seksuele diversiteit met je studenten bespreken. Met studenten van de lerarenopleiding kun je bijvoorbeeld het spel Gedragen Gedrag spelen. Welk gedrag vinden jullie acceptabel en wat kan echt niet? Hoe zou je daar in de praktijk mee omgaan? Lees hier meer over welke pedagogische wegwijzers je daarbij zouden kunnen helpen: voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Tips over het bespreken van dit thema in de les kun je lezen op Gendi.nl. Daarnaast heeft ook het GSA Netwerk tips voor lesideeën diverse vo-vakdocenten.

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.