Zoeken
Nieuws – Artikel

Laat zien wie je bent, zodat je de zorg krijgt die bij je past

Terug naar overzicht
15 April 2019

Elke dag zit de wachtkamer van de dokter vol met mensen: mannen, vrouwen, homo’s, lesbiennes, hetero’s, bi’s, trans personen, intersekse personen, aseksuelen… Allemaal hebben ze recht op zorg die bij hen past, maar door onwetendheid, schaamte en verkeerde aannames krijgen ze die niet altijd. Samen kunnen we daar iets aan doen. Daarom start vandaag de campagne ‘Komt een mens bij de dokter’. Laat zien wie je bent, zodat je de zorg krijgt die bij jou past. Ontdek wat jij kan doen!

Schaamte en onwetendheid staan goede zorg nog vaak in de weg, terwijl het voor goede zorg niet moet uitmaken wie je bent en wat je doet. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen op een goede gezondheid krijgt.

Daarom zijn we de campagne ‘Komt een mens bij de dokter’ gestart. Het doel van deze campagne is het gesprek met je dokter te openen.

Wat kun jij doen?

Ga het gesprek aan met je behandelend arts.

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.