Zoeken
Nieuws – Artikel

Met Nadia in gesprek over seksuele voorlichting

Terug naar overzicht
30 October 2023 Tags: Seksuele vorming

Onderwijsprofessionals, ouders en verzorgers ondersteunen kinderen in een gezonde en veilige ontwikkeling. Seksuele vorming draagt daaraan bij.

Hoe kunnen school en ouders samen zorgen voor een veilige omgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en hun wensen en grenzen kunnen aangeven en die van een ander respecteren?

Daar ging de uitzending van ‘Nadia’ op 29 oktober over. Gedurende de uitzending komen verschillende ouders, een leerkracht uit het basisonderwijs, advocaat onderwijsrecht Marion Scholtes, expert seksuele opvoeding Belle Barbé en Luc Lauwers van Rutgers aan het woord om de situatie te duiden. Daar werd nog eens duidelijk hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te blijven, zodat we samen kunnen zorgen voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Bekijk hier de uitzending

Wij willen onderwijsprofessionals en ouders dan ook graag uitnodigen om met ons hierover in gesprek te gaan. Wil je meedenken over hoe we dit kunnen bereiken? Ons adviseren bij de materialen die we ontwikkelen, bijvoorbeeld door te laten weten wat je mist of waar je ondersteuning op wil ook als het gaat om het informeren en betrekken van ouders? Of heb je andere gedachten die je met ons wil delen? Mail naar info@seksuelevorming.nl.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.