Zoeken
Nieuws – Artikel

Haak aan op de actualiteit: transgenderwet

Terug naar overzicht
26 September 2022 Tags: diversiteit, genderdiversiteit, Nieuws, Transgender

In de maand september 2022 debatteert de Tweede Kamer over een wetsvoorstel waarmee transgender en intersekse personen hun geslachtsregistratie kunnen aanpassen zonder professioneel onderzoek. Het is belangrijk voor transgender personen dat zij, ook in hun paspoort, bevestigd kunnen worden in hun identiteit. Dat geldt ook voor leerlingen in de klas.

Arjen Lubach legt de dat in zijn programma ‘De Avondshow met Arjen Lubach’ uit:

Aandacht voor genderdiversiteit in het onderwijs

Ook voor leerlingen is dit onderwerp belangrijk. De ontwikkeling van een eigen genderidentiteit hoort bij een persoonlijke en seksuele ontwikkeling van leerlingen. Veiligheid en acceptatie zijn daarbij belangrijk. Transgender leerlingen voelen zich soms niet geaccepteerd en krijgen te maken met  vormen van negativiteit. Door een les te geven over dit thema ondersteun je de leerlingen en kun je ervoor zorgen dat er meer respect komt tussen leerlingen. Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk op de pagina Genderdiversiteit voor informatie, tips en lesmaterialen.

Ga naar de pagina 'Genderdiversiteit'

 

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.