Zoeken
Nieuws – Artikel

Nieuwe website voor jongeren over seksualiteit

Terug naar overzicht
7 September 2023

Op 7 september is de lancering van SEGGSY: een website over seksualiteit voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar.

SEGGSY behandelt thema’s als: de eerste keer, consent, identiteit en verliefdheid. Over deze thema’s vinden jongeren handige tips, inspirerende video’s, podcasts, quizzen en andere interactieve content. Hiermee worden ze geïnspireerd en leren ze hun eigen mening te vormen, met elkaar in gesprek te gaan en weloverwogen keuzes te maken.

SEGGSY richt zich vooral op jongeren tussen de 16 en 18 jaar, omdat jongeren steeds later beginnen met seks – vaak vanaf hun 16e, de meesten rond hun 18e jaar.  Maar juist op die leeftijd wordt over deze thema’s vaak op school geen voorlichting meer gegeven.

“Door niet alleen thuis en op school, maar ook online betrouwbare informatie over daten, relaties en seksualiteit aan te bieden, ondersteunen we jongeren bij de vragen die zij hebben. Zo geven we ze zelf de regie om te leren op een moment dat het hen uitkomt en op een manier die bij hun past ”, zegt Luc Lauwers, expert seksuele vorming van Rutgers.

SEGGSY ondersteunt jongeren in hun persoonlijke zoektocht op het gebied van daten, relaties en seksualiteit, naar wie zij zijn, welke invloed vrienden en familie hierbij hebben en hoe zij omgaan met de verwachtingen vanuit de maatschappij. Met als doel dat zij nu en later gezonde, veilige, vrije en gelijkwaardige (seksuele) relaties kunnen aangaan.

Geef je leerlingen dus het advies om eens een kijkje te nemen op seggsy.nl

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.