Zoeken
Nieuws – Artikel

Online lessen voor onderwijs en mbo

Terug naar overzicht
28 March 2020

Je kunt hier online lessen vinden over seksualiteit en seksuele weerbaarheid voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en mbo.

In deze periode krijgen leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten op het mbo massaal thuis les. Hoe de lessen relaties, seksualiteit en seksuele weerbaarheid door kunnen gaan, is misschien nog een beetje puzzelen. Daarom helpen we docenten een beetje op weg.

Het zijn lessen die de leraar of mentor met de leerlingen samen kan doen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de online game Can You Fix It, waarbij jongeren in verschillende situaties moeten ingrijpen om te voorkomen dat een situatie uit de hand loopt.

Voor het mbo zijn er ook digilessen die de studenten helemaal zelfstandig kunnen volgen.

Houd deze website in de gaten voor het pakket aan lessen, tips en tools!

Meer seksuele voorlichting nodig op middelbare scholen

Het belang van seksuele vorming aan leerlingen in het voorgezet onderwijs en mbo kunnen we niet genoeg onderstrepen. Vanavond gaat 3FM opnieuw aandacht besteden aan de seksuele voorlichting op scholen, in het kader van de door hen geinitieerde campagne #Kutvoorlichting. Dat de seksuele vorming op middelbare scholen beter kan, blijkt ook uit ons onderzoek ‘Gewoon, het taboe eraf halen’ uit 2019. Leerlingen willen dat de seksuele voorlichting op school over meer gaat dan alleen voortplanting. Het moet wat hen betreft ook gaan over onderwerpen als seksuele identiteit, wensen en grenzen, sexting en plezier in seks. Ook willen ze meer les in de bovenbouw, omdat er juist dan veel gebeurt in hun seksuele ontwikkeling.

Goede voorbeelden

Er zijn natuurlijk ook scholen die al heel goed bezig zijn met seksuele vorming, in een doorlopende leerlijn. In de Week van de Liefde, in februari 2020, prezen we scholen in het voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en mbo met de Lang Leve de Liefde Award.

In de filmpjes kun je zien hoe zij seksuele vorming aanpakken!

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.