Zoeken
Nieuws – Artikel

Orale seks verkleint de kans op miskraam

Terug naar overzicht
12 April 2019 Tags: Nieuws, Zwangerschap

Lacherigheid alom, maar het lijkt echt waar: orale seks op de man en het doorslikken van het zaad verkleint de kans op een miskraam. De wetenschap achter de lacherigheid is volstrekt serieus. Ongeveer een op de honderd vrouwen die zwanger probeert te worden, krijgt herhaaldelijk een miskraam. Mogelijk stoot het lichaam de foetus, die immers deels bestaat uit ‘lichaamsvreemd’ weefsel van de vader, af.

Al twintig jaar geleden kwam in Leiden immunoloog Carin Koelman op het idee dat er wellicht een verband is met die gegarandeerde manier waarop vrouwen eiwit van hun partner binnenkrijgen: fellatio.

‘Bekend is dat er antigenen in zaadvloeistof zitten. En het slijmvlies in de mond en de maag neemt antigenen sneller op dan het slijmvlies van de vagina, en remt het immuunsysteem efficiënter af’, zegt eerste auteur van het nieuwe onderzoek Tess Meuleman van het HagaZiekenhuis in Den Haag.

Lees het hele artikel op Volskrant.nl

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.