Zoeken
Nieuws – Artikel

Ouders en scholen moeten eerder voorlichting geven over gevaren internet

Terug naar overzicht
19 October 2016

Het aantal kinderen dat met grooming wordt gelokt, is steeds jonger. Kinderen hebben op jonge leeftijd al toegang tot het internet en een webcam. Daarbij realiseren ouders zich vaak niet dat er ook een camera zit op de tablet en smartphone, vertelt Ben van Mierlo, landelijk coördinator Zeden, Kinderporno en Kindersekstoerisme bij de politie. Dat meldt NOS.

Van Mierlo wil dat ouders en scholen eerder beginnen met voorlichting over de gevaren van internet. Op dit moment krijgen kinderen van tien hier vooral voorlichting over, maar ook kinderen van zeven of acht jaar zouden gewaarschuwd moeten worden voor de gevaren.

Grooming houdt in dat een volwassen persoon zich op het internet voordoet als minderjarige. Deze zoekt contact met kinderen door op het niveau van de minderjarige een gesprek aan te gaan. Zo probeert de volwassene het vertrouwen van het kind te winnen. Zodra er een connectie is gemaakt en een tijdje over en weer is gepraat, vraagt de digitale kinderlokker om naaktfoto’s of -filmpjes. Als de kinderlokker het beeldmateriaal in handen heeft vraagt hij middels chantage om meer.

Meer informatie

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.