Zoeken
Nieuws – Artikel

Podcast: jongeren helpen bij hun seksuele ontwikkeling

Terug naar overzicht
13 December 2021 Tags: Seksuele vorming

Ieder kind en elke jongere ontwikkelt zich seksueel. Dat is meer dan alleen leren over seks. Het gaat over ontdekken wie je bent, zijn wie je wilt zijn, leren hoe je lichaam werkt én omgaan met anderen. In die zoektocht kan iedereen wel wat hulp gebruiken.

In de aflevering van de podcast Meesterwerk een interview met Marianne Cense. Zij is onderzoeker bij Rutgers en gespecialiseerd in de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren, in seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag en in culturele, seksuele en genderdiversiteit.

In deze podcastaflevering krijgen docenten tips hoe ze jongeren kunnen helpen in hun seksuele ontwikkeling. Marianne gaat in op de vraag hoe jongeren in hun seksuele keuzes navigeren tussen sociale normen en verwachtingen en hoe seksuele vorming daarop aan kan sluiten.

Meesterwerk is een podcastserie van gesprekken met mensen die in het onderwijs op zoek gaan naar avontuur of ondernemerschap. Zij die de kanteling of de versnelling van het onderwijssysteem inzetten.

Luister hier de podcast over seksuele vorming


Onderzoek naar de beleving van jongeren van seksualiteit

Meer weten over dit onderwerp?

Lees hier het onderzoek Navigating a bumpy road

Meer tools om met jongeren in gesprek te gaan over seksualiteit

De Lovebuzz

Can you fix it

Starten met seksuele vorming – Trainingen – Webwinkel – Rutgers

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.