Zoeken
Nieuws – Artikel

Seks op leeftijd beter voor vrouwen dan voor mannen

Terug naar overzicht
7 September 2016

In vergelijking met vrouwen lopen oudere mannen die regelmatig seks hebben en daarvan genieten meer risico op gezondheidsproblemen.

 

In een onderzoek van de Michigan State University werden gegevens van 2.204 mensen verzameld die deel uit maakten van The National Social Life, Health and Aging Project.

In het eerste deel van het onderzoek, dat vanaf 2005 van start ging, waren de deelnemers tussen de 57 en 85 jaar. Voor de studie werden zij gevraagd vragenlijsten over hun gezondheid en levensstijl in te vullen.
Na een periode van vijf jaar moesten zij dit opnieuw doen.

 

Bij mannen op leeftijd die één of meerdere keren per week seks hadden, kwam het vaker voor dat zij last hadden van cardiovasculaire aandoeningen aan het eind van de onderzoeksperiode dan bij mannen die minder of geen seks hadden. Het verhoogde risico werd niet bij de vrouwelijke deelnemers geconstateerd.

Binnen het onderzoek werd gekeken naar hart- een vaatziekten, zoals een hoge bloeddruk, een verhoogde hartslag, hartinfarcten, hartfalen en beroerte. Lees verder op nu.nl

Genieten van seks bij hart- en vaatziekten

Om te genieten van seks is het belangrijk te beginnen met het beleven van seksuele opwinding op een zo ontspannen mogelijke wijze, bijvoorbeeld door eerst te masturberen en te vrijen zonder geslachtsgemeenschap. Kies een ontspannen houding, vermijd houdingen die kortademigheid en moeheid veroorzaken, neem een minder actieve rol aan tijdens seks en bespreek de veranderingen met de partner.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.