Zoeken
Nieuws – Artikel

Seksuele voorlichting: een taak van ouders en school

Terug naar overzicht
13 March 2023 Tags: Seksuele vorming

Steeds meer ouders maken bezwaar tegen seksuele voorlichting op de basisschool. Maar in plaats van hun kinderen thuis te houden bij deze lessen, zouden ouders de school juist als opvoedpartner moeten zien. Dit zegt pedagoog Belle Barbé in een opiniestuk in Het Parool.

Volgende week, 20 tot en met 24 maart, is het weer de Week van de Lentekriebels, een landelijke themaweek die in het teken staat van relationele en seksuele vorming op de basisschool. Op school leren kinderen dan bijvoorbeeld hoe een baby in de buik komt of dat er verschillende soorten gezinsvormen zijn. Kinderen hebben recht op deze informatie. Het helpt hen de wereld te begrijpen en maakt ze weerbaar. Als ouder kun je deze informatie mooi inkleuren met jouw normen en waarden, bijvoorbeeld met het geboorteverhaal van je eigen kind of met jouw opvatting op die gezinsvormen.

Lees hier het opiniestuk van Belle Barbé

 

 

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.