Zoeken
Nieuws – Artikel

Signaleren van seksueel misbruik: moeilijk, maar het móet

Terug naar overzicht
10 November 2023 Tags: seksueel grensoverschrijdend gedrag

De kans is groot dat je als professional in het onderwijs een keer te maken krijgt met seksueel grensoverschrijdend gedrag op je school.

Helaas kunnen jongeren al op jonge leeftijd te maken krijgen met seksueel grensoverschrijdend gedrag: van ongewenste sexting en ongewenste aanrakingen tot seksuele intimidatie op straat of structureel misbruik thuis of op school. Aandacht besteden aan relaties en seksualiteit, bijvoorbeeld met de Gezonde School-aanpak, helpt leerlingen bij het leren aangeven wat hun grenzen en wensen zijn en bij het respecteren van de grenzen van anderen.

Op Gezonde school staat een artikel met cijfers over de omvang van seksueel geweld, een praktijkvoorbeeld van een directeur die te maken kreeg met een leerling die werd misbruikt en Manouk Vermeulen, expert seksuele vorming bij Rutgers, geeft in het artikel onderwijsprofessionals handvatten voor het signaleren en handelen bij seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees hier het artikel
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.