Zoeken
Nieuws – Artikel

Swipen jouw leerlingen ook op Tinder? Rutgers en Tinder hebben tips voor veilig (online) daten!

Terug naar overzicht
16 January 2024

Met de goede voornemens voor 2024 en Valentijnsdag in aantocht is dit dé perfecte tijd om daten nog leuker en veiliger te maken. Daarom kondigt Match Group, het moederbedrijf van Tinder, Hinge, Lexa en Ourtime, vandaag de “Healthy Dating Guides” aan in samenwerking met Rutgers en de NO MORE Foundation.

De “Healthy Dating Guides” geven singles concrete handvatten om meer plezier te beleven aan flirts, ontmoetingen en intimiteit online en in het echte leven. Zo kunnen singles voorkomen dat daten uitmondt in ongepast gedrag. Voorbeelden van tips en adviezen zijn onder andere:

Online

  • Probeer niet iemand te zijn die je niet bent
  • Wees altijd respectvol naar elkaar, vanaf de eerste match
  • Praat niet over seks tot je je vertrouwd met elkaar voelt
  • Oefen met het herkennen van ‘red flags’

In real life (IRL)

  • Gebruik de veiligheidsfuncties in de app voordat je in het echt afspreekt
  • Vertel een vriend over je date
  • Kies een openbare plek voor de date
  • Toestemming/consent is essentieel – check altijd in bij de ander en doe nooit aannames over wat diegene wil

Naast de Healthy Dating Guides hebben daters op elk moment toegang tot hulp via het Veiligheidscentrum in de app van Tinder, Hinge, Lexa en OurTime en de ondersteunende diensten van NO MORE. Daters die grensoverschrijdend gedrag meemaken kunnen altijd contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld of Slachtofferhulp Nederland, en indien nodig de plaatselijke politie.

Vind jij het ook belangrijk dat jouw leerlingen fijn en veilig kan genieten van daten? Verwijs ze door naar de Healthy Dating Guides voor concrete tips!

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.