Zoeken
Nieuws – Artikel

Tips voor een open gesprek over abortus

Terug naar overzicht
28 September 2023

Vandaag, op World Safe Abortion Day, lanceert Rutgers, expertisecentrum seksualiteit, de gids Gesprek Gemist?. Deze gids geeft praktische tips voor een open gesprek over abortus. Je leest ook hoe het zit met de feiten en welke misleidende informatie over abortus verspreid wordt. Krijg jij in jouw werk wel eens te maken met dit onderwerp? Dan helpt deze gespreksgids jou op weg. 

Wat kan je wel en niet vragen aan iemand die een abortus heeft gehad? Hoe kom je niet tegenover elkaar te staan in een gesprek? Hoe begin je een open gesprek over abortus? Antwoorden op deze vragen en meer vind je in de gids ‘Gesprek gemist’.

Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen zich schamen voor hun ervaring met abortus. Zij vinden het lastig om erover te praten. Door juist wel in gesprek te gaan met anderen, kun je meehelpen het taboe rondom abortus te doorbreken. Je kan de tips uit de gids gebruiken om je eigen ervaring te delen. Of je gebruikt ze voor een open gesprek met iemand anders die ervaring heeft met abortus, bijvoorbeeld een leerling, partner of familielid.  

Vraag de gids aan, ontvang hem gratis in je inbox. Samen doorbreken we de stilte rondom abortus.   

Link voor download: Vraag aan | Rutgers 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.