Zoeken
Nieuws – Artikel

Voorkom relatiegeweld met de vernieuwde Happy2gether

Terug naar overzicht
13 December 2023 Tags: gezonde relaties, Jongeren, partnergeweld

Happy2gether is vernieuwd: de interventie is nu officieel erkend op het niveau ‘goed onderbouwd’. Ook is er meer aandacht voor cultuursensitief werken en ruimer de tijd voor de lessen.

Groep jongeren van interventie Happy2gether kijken in de camera

Happy2gether is een interventie van 3 à 4 lessen over gezonde en ongezonde relaties voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar. Het programma richt zich zowel op het voorkomen van slachtoffers als plegers.

Sinds de lancering van Happy2gether op 14 februari 2022 volgden ruim 900 professionals de online cursus van Happy2gether. Uit de evaluatie blijkt dat jongeren én trainers erg tevreden zijn en dat Happy2gether jongeren écht helpt naar ander gedrag.

Ik heb echt wat gehad aan Happy2gether. Het is belangrijk om niet alleen te leren hoe je veilige seks hebt, maar ook te weten hoe je fijn met iemand samen kan zijn.
– Emilie (deelnemer interventie, 17 jaar)
De 3 covers van de interventies Happy2gether om relatiegeweld te voorkomen

Happy2gether is er nu in 3 varianten

👉 Happy2gether
Voor jongeren met vmbo/mbo-opleidingsniveau.

👉 Happy2gether individueel
Voor wanneer groepsbegeleiding niet geschikt is.

👉 Happy2gether plus
Voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en jongeren die praktijkonderwijs volgen.

Help jij partnergeweld te voorkomen?

Met de lesmethode Happy2gether begeleid je jongeren naar prettige relaties. Door met ze in gesprek te gaan over leuke (veilige) en niet-leuke (onveilige) relaties, ontdekken ze hoe ze gezonde relaties aangaan en onderhouden.

In de voorbereidende online cursus leer je in 2 uur hoe je jongeren begeleid met de interventie Happy2gether. De cursus gaat in op de verschillende vormen van relatiegeweld en hoe je dit voorkomt.

Na het volgen van de cursus ontvang je de vernieuwde handleiding met de werkbladen en kun je gelijk aan de slag met de lessen van Happy2gether.

Volg de online cursus van Happy2gether
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.