Zoeken
Nieuws – Artikel

Waarom hijgen en kreunen we tijdens de sex?

Terug naar overzicht
12 July 2016

Sommige vrouwen zijn muisstil, anderen schreeuwen zo hard dat de buren de politie bellen. Maar waarom hijgen en kreunen we eigenlijk? Yuri Ohlrichs, sexuoloog NVVS en consultant bij Rutgers, kenniscentrum voor seksualiteit, kan het ons vertellen. Waar is al dat gehuf en gepuf goed voor?

 

“Seks is een lichamelijke inspanning, dus geluid maken is normaal. Het is een manier om te reageren op de seksuele prikkels en om spanning te laten ontsnappen. Het verschilt echter enorm hoeveel geluid vrouwen maken onder het seksen. Je kunt het vergelijken met een ritje in de achtbaan: sommige vrouwen zijn meer in zichzelf gekeerd en beleven het in stilte, anderen schreeuwen de longen uit hun lijf.

Daarnaast bestaan er verschillende normen en waarden rondom kreunen tijdens de seks. In bepaalde culturen is het taboe voor vrouwen om seks fijn te vinden. Als een vrouw dan laat merken dat ze geniet, vinden mannen dat raar. In die culturen houden vrouwen zich expres heel stil.”

Lees verder op viva.nl

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.