Zoeken
Nieuws – Artikel

Wanneer uw apotheek de pil niet kan leveren

Terug naar overzicht
20 November 2018 Tags: Anticonceptie

Slik je de anticonceptiepil? Of wil je de anticonceptiepil gaan slikken? Je krijgt dan via de huisarts een recept en haalt de pil op bij de apotheek. Er zijn momenteel apotheken waar bepaalde anticonceptiepillen tijdelijk niet verkrijgbaar zijn. Overleg dan met je huisarts over een alternatief of kijk samen of een ander middel in dezelfde samenstelling een optie is.

Kan uw apotheek de pil niet leveren?

Slik je de anticonceptiepil? Of wil je de anticonceptiepil gaan slikken? Je krijgt dan via de huisarts een recept en haalt de pil op bij de apotheek. Er zijn momenteel apotheken waar bepaalde anticonceptiepillen tijdelijk niet verkrijgbaar zijn. Overleg dan met je huisarts over een alternatief of kijk samen of een ander middel in dezelfde samenstelling een optie is.

Leen geen pillen van anderen!

We raden je af om pil-strips van vriendinnen te lenen. Deze pillen hebben vaak een andere hormonale samenstelling waardoor je kans loopt op klachten of bijwerkingen.

Meer weten over anticonceptie?

Je kunt testen wat bij jou past op www.anticonceptievoorjou.nl.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.