Zoeken
Nieuws – Artikel

Week tegen het pesten van 25 tm 29 september

Terug naar overzicht
22 September 2023 Tags: pesten

Van 25 t/m 29 september is de Week tegen Pesten met als thema ‘Goed voor elkaar’.

De Week Tegen Pesten van Stichting School & Veiligheid benadrukt dat blijvende aandacht voor het voorkomen en aanpakken van pesten noodzakelijk is en blijft. Helaas laten ook de recente cijfers dit weer zien. Pesten is een kwestie die de samenleving diep raakt en het welzijn van kinderen, jongeren, volwassenen en gemeenschappen als geheel negatief beïnvloedt. Het is van essentieel belang dat we als samenleving blijven werken aan het creëren van een veilige, respectvolle en inclusieve omgeving voor iedereen.

Goed voor elkaar!

Het thema ‘Goed voor elkaar!’ benadrukt het belang van positieve relaties en het werken aan een gemeenschap waar iedereen meetelt. Een fijne en veilige omgeving bouw je samen; iedereen kan bijdragen aan een omgeving waar respect, begrip en vriendelijkheid voorop staan. Zo krijgt pesten minder kans.

Sociale ontwikkeling

De lessen seksuele vorming sluiten in deze week goed aan als het over sociale ontwikkeling gaat. Met deze lessen leren kinderen op een positieve manier met elkaar om te gaan en hun wensen en grenzen aan te geven. Hieronder vind je ‘demolessen’ van Kriebels in je buik die je in deze week gratis kunt geven:

  • Groep 1 – les 4: Ik vind je lief
  • Groep 2 – Les 5: Hoe zeg ik nee?
  • Groep 3 – Les 5: Ik vind het fijn met jou
  • Groep 4 – Les 6: Ja, nee of twijfelgevoelens
  • Groep 5 – Les 4: Zullen we vrienden zijn?
  • Groep 6 – les 6: Hoe zeg ik ja of nee
  • Groep 7 – Les 4: Vriendschap en verkering
  • Groep 8 – Les 12: Internet en sociale media
Lees hier meer over de Week Tegen Pesten

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.