Zoeken
Nieuws – Artikel

Werkconferentie voor lerarenopleiders ‘Hoe doe je het?’

Terug naar overzicht
10 August 2022 Tags: congres

Gezonde relaties & seksualiteit in het curriculum van pabo en lerarenopleiding

Hoe besteed je als lerarenopleider structureel aandacht aan het thema gezonde relaties & seksualiteit? En hoe kan dit een integraal onderdeel van het curriculum worden? Rutgers en School & Veiligheid  ontwikkelden speciale e-learnings om lerarenopleiders hierbij te ondersteunen. We presenteren ze tijdens de online werkconferentie Hoe doe je het? op 7 oktober en gaan er in inspiratiesessies concreet mee aan de slag.

De e-learnings zijn ontwikkeld vanuit een project om lerarenopleiders te ondersteunen bij het opleiden van aankomend leraren op het gebied van gezonde relaties en seksualiteit. Hiertoe worden praktische handleidingen, e-learnings en tools voor lerarenopleiders ontwikkeld. Daarnaast verschijnen zo’n vier keer per jaar speciale nieuwsbrieven met tips, tools en verdieping, apart voor pabo’s en voor lerarenopleidingen.

Programma

Tijdens de conferentie worden de e-learnings gepresenteerd die Rutgers en School & Veiligheid voor lerarenopleiders hebben ontwikkeld. De dagvoorzitter is Jan Jaap Hubeek. In inspiratiesessies kunnen de deelnemers vervolgens hierover met elkaar en de gespreksleiders bespreken over hoe zij die in de praktijk kunnen toepassen. Er zijn aparte inspiratiesessies voor:

  • pabo
  • lerarenopleiding Maatschappijleer en Biologie
  • lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn
  • lerarenopleiding generiek
Meer informatie en aanmelden

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen op het gebied van seksuele vorming

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.